Despre scaune

Ce beneficii aduce adoptarea acestei pozitii pentru munca la birou? Ce inseamna mai exact un scaun cu suport pentru tibii? De unde stiu care mi se potriveste?

 

 

Acestea sunt doar cateva din intrebarile dvs. la care vom incerca sa raspundem mai jos.

Dar mai intai vom face un scurt istoric pentru a intelege de unde provine aceasta pozitie:

Seiza (care inseamna “sezand corect”) este modul traditional de a sta in Japonia. Acesta presupune asezarea pe genunchi intr-o pozitie adunata, precum in imaginea de mai sus.

Aceasta pozitie este folosita pentru meditare, pentru servirea ceaiului sau chiar in artele martiale, insa ea se poate dovedi neconfortabila pentru perioade indelungate datorita faptului că intreaga greutate a corpului este transmisa tibiilor care trebuie sa suporte rezistenta suprafetei dure pe care se afla.

Astfel s-au inventat bancutele pentru Seiza care ofera suport pentru sezut, reducand substantial presiunea exercitata in zona tibiilor. Calugarii tibetani si japonezi folosesc aceasta bancuta la pozitia pentru meditare intrucat este confortabila pentru perioade indelungate de timp, iar spatele este drept, coloana fiind aliniata natural in forma de “S”.

Plecand de la aceasta pozitie confortabila in care presiunea din zona bazinului este redusa considerabil, incepand din anii ’70 au inceput sa apara scaune cu suport

pentru tibii, observandu-se faptul ca nu doar sunt comode, ci si sanatoase pentru organism.

Eliminarea presiunii in zona lombara a coloanei vertebrale va permite sa va mentineti spatele drept pentru o perioada indelungata de timp. Se porneste de la folosirea scaunului timp de 1 ora pe zi (intrucat muschii spatelui nu sunt obisnuiti sa stea in pozitie corecta perioade indelungate de timp, acestia trebuie exersati treptat) si se creste progresiv timpul utilizarii zilnice, putandu-se ajunge la 8 sau chiar 10 ore pe zi. In timp ce folositi acest tip de scaun, circulatia sangelui este imbunatatita considerabil, creierul se oxigeneaza mai bine, rezultand astfel o capacitate de concentrare mai mare, un ritm mai alert de lucru si rezultate mai bune.

Folosirea acestui tip de scaun este recomandata tuturor persoanelor, indiferent de varsta sau sex, in special persoanelor care stau mai mult de 4 ore pe zi pe scaunul de birou. Intrucat nu prezinta niciun dezavantaj, utilizarea scaunului ca si metoda de preventie a aparitiei durerilor de spate este nu numai oportuna, dar si recomandata. Persoanele care prezinta dureri sau sufera de afectiuni ale spatelui in zona lombara vor gasi acest scaun foarte comfortabil si se vor bucura din nou de posibilitatea de a lucra la birou fara dureri.

Mobogen produce si comercializeaza 3 tipuri de scaune, fiecare prezentand diferite avantaje : pe de o parte, scaunul pliabil se preteaza mai bine celor care folosesc pentru prima oara un astfel de scaun, beneficiind de mobilitatea generata de rotilele scaunului si fiind usor de depozitat sau de transportat. Scaunul cu piston hidraulic are avantajul reglarii pe inaltime in functie de birou si persoana care il foloseste, iar scaunul cu pozitie dinamica are avantajul de a genera o miscare involuntara continua, evitand oboseala si generand un confort sporit. Totodata, datorita miscarii pe care o efectuati, fara sa depuneti niciun alt efort veti arde cu pană la 150 de calorii in plus zilnic, fata de scaunele conventionale de birou.

Scaunul cu pozitie dinamica este recomandat celor care au mai folosit un scaun cu suport pentru tibii si sunt obisnuiti cu aceasta pozitie intrucat riscul folosirii necorespunzatoare a acestui scaun este mai ridicat pentru incepatori.

Scaun cu sport pentru tibii

Grosimea considerabila a pernelor si densitatea foarte mare a acestora creaza un confort ridicat, fiind totodata si o garantie a calitatii. Mobogen foloseste cele mai bune materiale si isi doreste sa-si multumeasca clientii cu produse executate la cele mai inalte standarde.