Intrebari frecvente

Intrebari frecvente

Scaunele cu suport pentru tibii pot fi folosite în orice tip de birou?

Scaunele cu suport pentru tibii se adaptează nevoilor majorității birourilor, fiind ușor integrabile în spațiul de lucru. Avantajelor scaunelor cu suport pentru tibii li se adaugă posibilitatea depozitării, atunci când nu sunt folosite, sub birou, ajutând astfel la păstrarea unui aspect curat și organizat al mediului de lucru.

 

Am avut probleme cu genunchii și sunt îngrijorat că acest tip de scaun mi-ar putea cauza dureri

În ciuda primei impresii, greutatea corpului este preluată aproape în totalitate de șezut, presiunea la nivelul tibiilor fiind foarte mică. Efortul la nivelul genunchilor nu este mai mare decât în cazul scaunelor convenționale de birou.

 

Există riscul să cad pe spate, scaunul neavând spătar?

Nu, în mod normal nu există acest risc, întrucât centrul de greutate al corpului este situat în partea frontală iar corpul îndreptat spre birou, acesta fiind de altfel și motivul pentru care scaunul nu are spătar. Poziția corpului este generată de șezutul înclinat în față și stabilitatea se obține poziționând mâinile pe birou. Totuși, dacă se mută în mod forțat centrul de greutate spre înapoi, există riscul pierderii stabilității scaunului, și implicit, a corpului.

 

Pot folosi scaunul cu suport pentru tibii toată ziua? Este comod?

Pentru majoritatea persoanelor, poziția impusă de aceste scaune este una nouă, drept urmare mușchii spatelui care nu au fost foarte activi au nevoie de o perioadă de adaptare pentru a sta cu spatele drept. Întregul concept al șezutului înclinat și al pernei pentru tibii este foarte diferit de scaunele convenționale, dar nu ar trebui să stăm ficși pe scaun toată ziua indiferent ce tip de scaun folosim. Pe lângă pauzele obligatorii la fiecare oră sau chiar la fiecare jumătate de oră, este nevoie să variem poziția în care stăm, scaunele cu suport pentru tibii oferind diferite variații ale poziției corpului : putem sta cu ambele picioare sprijinite de perna pentru tibii, doar cu unul singur, celălalt fiind liber pe pardoseală sau cu ambele picioare libere. Se poate de asemenea regla presiunea din zona bazinului prin mutarea acestuia mai sus sau mai jos pe șezutul înclinat.

La început, mușchii spatelui pot obosi mai repede până se adaptează la noua poziție și la absența spătarului. Astfel, este nevoie să măriți gradual timpul petrecut pe acest scaun pentru a vă spori treptat rezistența acestora.

Notă : Când stați pe scaunul cu suport pentru tibii trebuie să stați pe perna pentru șezut și nu pe cea pentru tibii. Suportul pentru tibii are rolul de a nu lăsa corpul să alunece în față, și nu de a prelua greutatea corpului. De asemenea, când vă așezați pe scaun mai întâi trebuie să vă așezați pe șezut și abia apoi să vă sprijiniți picioarele pe suportul pentru tibii.

 

Sunt însărcinată în luna a 5-a și am început să am dureri de spate. M-ar ajuta un scaun cu suport pentru tibii?

Scaunele cu suport pentru tibii sunt excelente pe parcursul sarcinii întrucât se va exercita o presiune mult mai mică în zona bazinului datorită unghiului deschis format de trunchiul corpului cu picioarele.

 

Care este părerea specialiștilor care studiază sănătatea spatelui și ergnomicitatea mediului de lucru despre aceste scaune?

90% dintre pacienții care ajung la kinetoterapeuți cu dureri de spate prezintă astfel de afecțiuni datorită lucrului la birou toată ziua. Doctorii recomandă ca șezutul scaunului să fie înclinat către înainte eliberând astfel zona lombară a coloanei vertebrale de stresul zilnic la care este supusă. Scaunele cu suport pentru tibii sunt recomandate și persoanelor care au suferit afecțiuni ale coloanei vertebrale datorită beneficiilor pe care această poziție le are.

Specialiștii sunt de acord la unison, la nivel mondial, cu scaunele cu suport pentru tibii datorită poziției corecte și a sănătății spatelui și le recomandă atât pentru utilizarea acestora la birou, cât și acasă.

 

Care este diferența între un scaun tradițional cu șezutul înclinat în față și un scaun cu suport pentru tibii?

In cazul scaunelor traditionale cu sezutul inclinat in fata unghiul de inclinare este foarte mic pentru a nu aluneca de pe el. Scaunele cu suport pentru tibii genereaza o pozitie mai corecta a coloanei si elibereaza zona lombara de stres tocmai pentru ca permit o inclinare mai mare a sezutului, perna pentru tibii jucand rol de opritor pentru a nu aluneca de pe scaun.  Cu cat sezutul este mai inclinat in fata, cu atat pozitia corpului este mai corecta si coloana lombara mai putin solicitata pentru ca centrul de greutate al trunchiului se afla in zona coapselor, si nu in zona lombara.